Skotlander tilstræber bæredygtighed

Høj kvalitet, lokalt håndværk og respekt for naturen og mennesker er indbegrebet af Skotlander. Vi mener, det bør gå hånd i hånd.

Vi arbejder for at skabe den bedste drikbare oplevelse. Men oplevelsen må aldrig være på bekostning af den grønne og sociale omstilling.

Skotlander vil være førende i den grønne og sociale omstilling. Vi vil være med til at sikre klodens naturlige og menneskelige ressourcer til næste generationer. Det er en altid igangværende rejse, hvor vi løbende bliver klogere og bedre, og hvor vi bestræber os på at være så transparente i vores arbejde og kommunikation som muligt.

Derfor har vi indført en række initiativer, som tilstræber bæredygtighed både nu og fremadrettet – dem kan du læse nærmere om her på siden.

Miljøet er vigtigt for os

Fremstilling og opbevaring af spiritus kræver store mængder energi og sætter uundgåeligt aftryk på klimaet og miljøet. Hos Skotlander ønsker vi at producere spiritus med god samvittighed og stræber hele tiden efter at blive bedre ved at reducere vores klimabelastning mest muligt. Derfor er vi stolte over, at Skotlander er blevet godkendt til et forløb i det nationale projekt, Grøn Cirkulær Omstilling (GCO). Projektet er finansieret af EU og har til formål at hjælpe virksomheder med at udvikle deres forretning i en grøn og cirkulær retning.

I GCO-forløbet indgår vi i et tæt samarbejde med konsulenthuset Transition ApS om udvikling af en cirkulær forretningsmodel, der kan bistå os i at reducere vores samlede CO2-aftryk. I den forbindelse analyseres Skotlanders ressourcer og affaldsstrømme samt potentialer for optimering af vores energiforbrug og produktion. Med samarbejdet ser Skotlander frem til at tage det første, store skridt ind i den grønne omstilling.

ansvarlighed

Genbrug af flasker

Vi ved, at produktion af glasflasker har et enormt CO2-aftryk og mens vi undersøger alternative emballageformer har vi besluttet at gøre hvad vi kan, for at genanvende alt vi kan. For eksempel får vi trykt variantnavn og etikette på alle vores gin-flasker og nogle gange rammer vores estimerede forbrug skævt og vi brænder inde med flasker.

I stedet for at kassere flaskerne og købe nye, genbruger vi flaskerne til anden variant. Det er måske ikke altid til en designpris, men til gengæld sparer vi miljøet for unødvendige ressourcer. Har vi genanvendt en flaske, kan du altid kende det på vores eget certificerede mærke.

Genbrugsflaske

Økologi

For Skotlander er det vigtigt at bruge de bedste fødevarer og materialer i vores prisvindende rom, gin og likør. Derfor prioriterer vi økologi højt, når vi vælger råvarer til vores produkter. I øjeblikket består vores sortiment af 60% økologiske råvarer.

Vi arbejder løbende på at øge andelen af økologi i vores sortiment, så vi når vores mål om at blive 100% økologiske i 2030. Vores sortiment i Skotlanders cocktailbar på Roskilde Festival består udelukkende af økologiske råvarer.

Reducering af CO2-aftryk

I forbindelse med vores deltagelse i programmet Grøn Cirkulær Omstilling har vi arbejdet med at kortlægge vores forbrug af råvarer, materialer og energi. Vi har anvendt Klimakompasset og selv foretaget beregningerne på det miljømæssige aftryk i vores egen produktion (Scope 1 og 2). Kortlægningen har givet indsigt i potentialer for energi- og materialeoptimering til at nedbringe vores CO2-udledning, men også hvad vi skal være opmærksom på både i produktionsprocessen og i valg af emballage.

I programmet har vi samtidig fået udarbejdet en guideline til at understøtte valget af fremtidige produktionslokaler- og udstyr med mere vedvarende energi og mindre miljøpåvirkning.

Fokus på emballage

Hos Skotlander er vi bevidste om det høje forbrug af emballage, der er forbundet med alkoholproduktion. Emballage er vigtigt for os, da det både sikrer smagen og holdbarheden af vores produkter, og ligeledes underbygger det visuelle udtryk. Vi arbejder på at øge brugen af certificeret, monomateriel emballage således, at den nemt kan adskilles og sorteres til genanvendelse efter endt brug.

På den lange bane er målet at reducere vores emballageforbrug og indgå i lokale samarbejder om at afsætte den emballage, vi enten modtager råvarer i eller producerer med, til andre virksomheder, som kan bruge dem i deres produktion. På den måde kan vi sikre, at materialernes værdi bibeholdes og indgår i den cirkulære økonomi.

Cirkulær emballageløsning

Play Video

SKOTLANDER er blandt de første danske brands i Skandinavien til et benytte ecoSPIRITS. Et cirkulært emballagesystem, der reduceret produktion, transport og bortskaffelse af glasemballage.

Fairtrade - for en mere fair sukkerproduktion

Eftersom sukker er den primære råvarer hos Skotlander, har en Fairtrade-certificering været en naturlig udvikling for os.

Fairtrade-certificeret sukker er med til at fremme udviklingen mod en mere transparent forsyningskæde i en hårdt ramt sukkerindustri. Produktionen af sukker er ofte tynget af alvorlige klimaforandringer, ekstrem fattigdom, og lave lønninger.

Vil du vide mere om Fairtrade? Læs mere her.

Fairtrade-lille
Socialt ansvar

Socialt ansvar

For Skotlander er det vigtigt at tage socialt ansvar og underbygge lighed mellem mennesker – uanset baggrund. Derfor ansætter Skotlander folk med særlige behov til at hjælpe i produktionen og med at udføre de daglige driftsopgaver ud fra overbevisningen om, at alle har noget at bidrage med. Derfor kan du møde folk der er ansat i flexjob eller som er i praktik for at få afdækket deres eventuelle skånehensyn.

Derudover vælger vi gerne underleverandører der også tager socialt ansvar. Tjek for eksempel vores flotte håndlavede gavekasser, som er lavet hos vores venner hos Autismecenter Nord-Bo.

Symbiosesamarbejde

Skotlander er i gang med at undersøge innovative muligheder for at indgå i symbiosesamarbejder, hvor lokale virksomheder kan aftage vores brugte emballage og restressourcer fra produktionen og anvende dem i deres egen produktion. I øjeblikket er vi på udkig efter virksomheder, der kan bruge vores produktionsspande i hård plastik. På den måde kan vi undgå, at brugbare ressourcer bliver til affald før tid. 

Spiritus på dunke

Som et led i Skotlanders grønne omstilling leverer vi idag langt det meste af vores gin til danske og tyske ontrade-kunder (cocktailbarer, musikfestivaler, restauranter, hoteller mfl.) på dunke. Det betyder at vi helt enkelt optimerer følgende punkter:

  • Glasflaske og plastikprop er bortskaffet
  • Vi transporterer tre gange så meget på samme miljøbelastninig
  • Al genanvendelse er samme materiale
  • Vi arbejder i øjeblikket på at genanvende dunkene via cirkulær omstilling til inventar til vores egne barer.

Drik mindre, men bedre

I Skotlanders øjne er godt håndværk og lokal produktion med til at sikre den høje kvalitet og gode smag i vores produkter.

Vores rom og gin består af råvarer fra både ind og udland. Vi bestræber os hele tiden på at råvarer har den højeste kvalitet og at holde øje med produktionen og sørge for ordentlige forhold undervejs i processen.

club
firmagaver

Vi er samtidig bevidste om vores ansvar som producenter af alkohol, og hvilken effekt det kan have på sundheden. Med vores kvalitetsbevidste sortiment og produktion håber vi at kunne bidrage til en kultur, hvor der drikkes mindre, men bedre.

Derfor arbejder vi på, at vores kommende produktionslokaler også skal være et oplevelsescenter. Her vil vi invitere indenfor i produktionen og til en snak og gode drikbare oplevelser med prisvindende rom, gin og likør af høj kvalitet.

Titte & Anders

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt ved køb over 500 kr
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top