Skotlander tilstræber bæredygtighed

Høj kvalitet, lokalt håndværk og respekt for naturen og mennesker er indbegrebet af Skotlander. Vi mener, det bør gå hånd i hånd.

Vi arbejder for at skabe den bedste drikbare oplevelse. Men oplevelsen må aldrig være på bekostning af den grønne og sociale omstilling.

Skotlander vil være førende i den grønne og sociale omstilling. Vi vil være med til at sikre klodens naturlige og menneskelige ressourcer til næste generationer. Det er en altid igangværende rejse, hvor vi løbende bliver klogere og bedre, og hvor vi bestræber os på at være så transparente i vores arbejde og kommunikation som muligt.

Derfor har vi indført en række initiativer, som tilstræber bæredygtighed både nu og fremadrettet – dem kan du læse nærmere om her på siden.

Økologi

For Skotlander er det vigtigt at bruge de bedste fødevarer og materialer i vores prisvindende rom, gin og likør. Derfor prioriterer vi økologi højt, når vi vælger råvarer til vores produkter. I øjeblikket består vores sortiment af 60% økologiske råvarer.

Vi arbejder løbende på at øge andelen af økologi i vores sortiment, så vi når vores mål om at blive 100% økologiske i 2030. Vores sortiment i Skotlanders cocktailbar på Roskilde Festival består udelukkende af økologiske råvarer.

Reducering af CO2-aftryk

I forbindelse med vores deltagelse i programmet Grøn Cirkulær Omstilling har vi arbejdet med at kortlægge vores forbrug af råvarer, materialer og energi. Vi har anvendt Klimakompasset og selv foretaget beregningerne på det miljømæssige aftryk i vores egen produktion (Scope 1 og 2). Kortlægningen har givet indsigt i potentialer for energi- og materialeoptimering til at nedbringe vores CO2-udledning, men også hvad vi skal være opmærksom på både i produktionsprocessen og i valg af emballage.

I programmet har vi samtidig fået udarbejdet en guideline til at understøtte valget af fremtidige produktionslokaler- og udstyr med mere vedvarende energi og mindre miljøpåvirkning.

Fokus på emballage

Hos Skotlander er vi bevidste om det høje forbrug af emballage, der er forbundet med alkoholproduktion. Emballage er vigtigt for os, da det både sikrer smagen og holdbarheden af vores produkter, og ligeledes underbygger det visuelle udtryk. Vi arbejder på at øge brugen af certificeret, monomateriel emballage således, at den nemt kan adskilles og sorteres til genanvendelse efter endt brug.

På den lange bane er målet at reducere vores emballageforbrug og indgå i lokale samarbejder om at afsætte den emballage, vi enten modtager råvarer i eller producerer med, til andre virksomheder, som kan bruge dem i deres produktion. På den måde kan vi sikre, at materialernes værdi bibeholdes og indgår i den cirkulære økonomi.

Symbiosesamarbejde

Skotlander er i gang med at undersøge innovative muligheder for at indgå i symbiosesamarbejder, hvor lokale virksomheder kan aftage vores brugte emballage og restressourcer fra produktionen og anvende dem i deres egen produktion. I øjeblikket er vi på udkig efter virksomheder, der kan bruge vores produktionsspande i hård plastik. På den måde kan vi undgå, at brugbare ressourcer bliver til affald før tid. 

Socialt ansvar

For Skotlander er det vigtigt at tage socialt ansvar og underbygge lighed mellem mennesker – uanset baggrund. Derfor har vi valgt at ansætte folk med særlige behov til at hjælpe i produktionen og med at udføre de daglige driftsopgaver. Vi stræber efter at skabe tryghed og gode vilkår for vores medarbejdere ud fra overbevisningen om, at alle har noget at bidrage med.

Drik mindre, men bedre

I Skotlanders øjne er godt håndværk og lokal produktion med til at sikre den høje kvalitet og gode smag i vores produkter.

Vores rom og gin består af råvarer fra Caribien og er fermenteret, destilleret og lagret i Danmark. På den måde kan vi holde øje med produktionen og sørge for ordentlige forhold undervejs i processen.

club
firmagaver

Vi er samtidig bevidste om vores ansvar som producenter af alkohol, og hvilken effekt det kan have på sundheden. Med vores kvalitetsbevidste sortiment og produktion håber vi at kunne bidrage til en kultur, hvor der drikkes mindre, men bedre.

Derfor arbejder vi på, at vores kommende produktionslokaler også skal være et oplevelsescenter. Her vil vi invitere indenfor i produktionen og til en snak og gode drikbare oplevelser med prisvindende rom, gin og likør af høj kvalitet.

Titte & Anders
Din Kurv