Clover Club er en af de ældre i klassen

Simpel, frugtig, elegant – en vaskeægte klassiker! Helt tilbage, fra før De Forenede Staters alkohol-forbudstid (1920-1933), blev denne karakteristiske, lyserøde cocktail født. På herreklubben ’Clover Club’ i Philadephia, blev den lavet første gang. Den menes at være dateret helt tilbage til 1896, og var den gang udelukkende noget mændene drak, da de tog på, ja – herreklub. Her sad man ellers og drøftede politik, finans, røg store cigarer og drak stimevis af lyserøde cocktails (blandt andet)!

Dengang ville man typisk opkalde sin ”husets cocktail” efter klubben selv. Den famøse ”Manhattan” er, som et godt eksempel, navngivet efter The Manhattan Club i New York.

Døm ikke bogen på dens omslag

I dag kan Clover Club snyde mange, med sit elegante og farverige udseende. Men lad dig ikke narre! Den slår hårdere end en hammer. Især hvis man følger de helt klassiske opskrifter, som alle har tendens til at være ret gavmilde med indholdet af ethanol. Dengang ville det ikke være uhørt at komme en 6-8 cl gin i, efterfulgt af 3-4 cl tør fransk vermouth, 3 cl hindbær sirup og æggehviden fra 1 æg. En anden variation fra 1917 lød på ”juice fra en halv citron, en smule grenadine, 6 cl gin og 3 cl fransk vermouth”. Allerede dengang var der flere variationer af Clover Club!

Det farlige ved Clover Club, er at den bestemt ikke smager stærkt, så den kan ryge ned i et forholdsvist tjept tempo. Derfor bør man aldrig dømme en cocktail på dens udseende, uanset om den er lyserød eller brun, bliver serveret i et vinglas eller et whiskyglas, eller om den har en paraply som pynt!

Justeret med tiden

Opskriften er gennem tiden blevet tweaket og ændret af bunkevis af barer. Dog går kombinationen af gin, hindbærsirup, citron og æggehvider igen. Det er, ligesom alt andet, en præference, om man vil bruge vermouth i, om man kører uden citronsaft osv. Vores opskrift er lavet på den måde vi synes bedst om, hvor man både har sødme, syre og selvfølgelig et lækkert lag cremet skum på toppen af herligheden.

Vi har i de vestlige lande en stor forkærlighed for det søde og syrlige, så det er ikke overraskende at Clover Clubben er en favorit, for enhver der har prøvet den.

Næste gang du får gæster, kan du prøve den af, og se om vi ikke får ret!

Én stor familie

Selvom man sjældnere og sjældnere ser Clover Club optræde på barernes menukort, er den ikke desto mindre en cocktail, som enhver bartender bør kunne på rygraden.

Der skal ikke herske tvivl om at Clover Club er en del af det cocktailfundament vi ser i dag. Æggehviderne og citronsaften er en typisk kombination i hele ”Sour familien”, som har mange kendte medlemmer, såsom pisco sour og whisky sour. Men også hindbær siruppen er blevet brugt som inspiration til et væld af lækre og farverige cocktails. Sirup er en super god smagskomponent, samtidig med at den kan give cocktailen en fantastisk flot farve. Da vi i lige så stort omfang ”spiser med øjnene”, spiller dette også en vigtig faktor.

Gode variationer af Clover Club

Skal man udfordre den klassiske opskrift, kan man forsøge sig med en masse værktøjer. Et guddommeligt hindbær-match, er lakrids! Så når du laver din hindbær sirup, kan du pifte den yderligere op med et par teskeer rå lakridspulver. Det giver cocktailen et helt andet, dybere udtryk. Både i smag og farve!

Ananas sirup er også et fantastisk alternativ, hvis hindbærrene ikke er i sæson – eller hvis man skal gøre det mere nordisk, kan man forsøge sig med havtorn sirup. Det smager himmelsk!

Dertil kan vores Herbie Organic Gin, med netop havtorn i, varmt anbefales.

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt og valgfri smagsprøve i juli
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top