Flyversjus er kulturklassikeren fra Matador

Flyversjussen er en gammel dansk drink de fleste husker fra Matador hvor flyversjussen var en af Jørgen Varnæs foretrukne fristelser. Flyversjussen er en enkel cocktail bestående af snaps og citronvand. Flyversjussens oprindelse anslås til at være helt tilbage til 1937.

82 år senere har vi nu givet den gamle klassiker et nyt twist der gør den danske klassiker endnu mere dansk, med smag af økologisk hyldeblomst fra Ellenor.

Valg af snaps

Snapsen i sjussen spiller en afgørende rolle for drinkens smag. Den gængse snaps hertil er de klassiske taffelakvavitter som Rød Aalborg eller Brøndum, der giver en krydret smag med de velkendte noter af kommen. Står du tilfældigvis med en dild akvavit på hånden eller foretrækker du dild akvavit skal brugen heraf bestemt ikke underkastes. Dildens let pikante smag giver flyversjussen en fantastisk smag, der langt fra henleder til en drink opstået i krigstiden.

Hvad har en flyversjus med en flyver at gøre?

Der findes intet definitivt svar på hvor en flyversjus egentligt stammer fra, eller hvorfor det hedder en flyversjus. Den åbenlyse forklaring er at det enten har været en drink for piloter eller rejsende danskere der skulle have styr på nerverne. Men med første registrering af ordet i 1937, virker det ulogisk at drinken har noget med kommerciel flyvning at gøre, da dette først gjorde sit gennembrud i 60’erne.

En anden, og mere logisk forklaring er at engelske militær-piloter der kom til Damark efter anden verdenskrig i 1945, ikke kunne få deres vanlige gin med ginger ale. I stedet kompensererede de britiske piloter med en sjus bestående af snaps og citronvand – en flyversjus.

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt og valgfri smagsprøve i juli
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top