Kir Royale / Kir

Der er altid en god grund til at servere en velkomstdrink – uanset om det er til en af livets store fester eller en improviseret get-together med de nærmeste.

En velkomstdrink skal være nem at lave, smage godt og se flot ud. Og det er her Kir kommer ind i billedet – den opfylder nemlig det hele.  Den består kun af to ingredienser, tiltaler de flestes smagsløg og ser godt ud med sin dybrøde farve når den serveres i enten et vin- eller champagneglas.

Lav et par stykker til dine venner eller en fyld et helt bord med velkomstdrinks til dine gæster alt afhængigt af lejligheden – let the party begin!

Sådan opgraderer du til Kir Royale

Opgrader med mousserende vin i stedet for hvidvin, så har du en Kir Royal.

En enestående velkomstdrink eller aperitif

Kir er en ægte klassiker med rødder helt tilbage til 1800-tallet. Dens enkelthed gør den velegnet som velkomstdrink, og den milde frugtige smag er et hit hos de fleste. Griller man en sommeraften kan den også nydes som en frisk aperitif eller inden julemiddagen kommer på bordet.

Skal din Kir være sød, tør eller frugtig?

På trods af, at en denne drink kun indeholder to ingredienser er der mange forskellige måder du kan få den til at smage på. Valget af vinen er fundamentalt for din drinks smag. Til en Kir eller Kir Royal anbefaler vi at du bruger en tør hvidvin eller mousserende vin. En tør hvidvin komplementerer Solbærlikørens fyldige sødme helt perfekt og skaber en unik balance i smagen.

Det danske twist – Queens Solbær

Oprindeligt anvendes Créme de cassis i denne drink. Men i stedet bruger vi selvfølgelig vores egen Queens Solbær – en dansk økologisk spiritus, med smag af solmodne solbær. På denne måde kan du give en fransk klassiker et twist af dansk sommer. Queens Solbær kan også bruges til at pifte din Gin & Tonic op eller nydes rent med en isterning.

Din Kurv