Den mest berømte cocktail

The Old Fashioned er formentligt den mest berømte cocktail i verden. Mange har set Don Draper slubre den mørke cocktail flittigt i gabet og var også en drink for velhavende mennesker dengang.

I dag er whiskey og generelt spiritus tilgængeligt for os alle, så man må sige at Old Fashioned har fået sig et fremtog og er nu en af de mest bestilte cocktails verden over.

Men! Den klassiske whiskey Old Fashioned har haft så stor popularitet, at den formentligt har overskygget sin nært beslægtede cocktail – The Rum Old Fashioned.

The Old Fashioned way

Hvad mange ikke ved er, at ”The Old Fashioned” omtaler tilberedningsmetoden af netop denne type cocktail. Sukker, bitters, spiritus som nedvandes. Det er en af de mest traditionelle cocktail fremgangsmåder, og den går med mange spiritusser – i særdeleshed god rom.

Rommen har en masse bløde og krydrede, til tider frugtige noter over sig. Det klæder helt klart en cocktail godt, med så meget fokus på spiritussmagen, da det er størstedelen af indholdet i den.

Det kræver selvfølgelig at man bruger en god rom, så den ikke bliver besk eller sprittet og det kræver en lille smule tålmodighed.

Velrørt cocktail

Nøglen til den perfekte Rum Old Fashioned ligger meget i nedvandingen, altså når man rører drinken rundt med isterninger. Det kan derfor være en god ide at have et sugerør ved hånden, så man løbende kan smage sig frem, om ens Rum Old Fashioned har fået nok vand, eller hvornår den sidder lige i skabet.

Det kan hjælpe meget med et fryser koldt rocks glas, så isterningerne smelter langsommere, og man derved får en mere kontrolleret nedvanding.

Blødere Old Fashioned

En Rom Old Fashioned er ikke kun til romentusiasterne. Er man sædvanligvis ikke til whisky Old Fashioneds, er Rom Old Fashioned et godt alternativ. Den bliver mere sødmefuld og karamellet i udtrykket, som kun rom kan være.

Derudover kan man også erstatte sukkersiruppen med ahornsirup, som giver en endnu fyldigere og olieret mouthfeeling – prøv det!

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt og valgfri smagsprøve i juli
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top