Strawberry Daiquiri – her får du tre opskrifter

Strawberry Daiquiri

Strawberry daiquiri er en lækker klassiker! Her får du tre forskellige versioner. Først kommer den helt klassiske, der skal shakes med rigtige jordbær, den tager lidt ekstra tid men smager altså fantastisk. Længere nede finder du den hurtige version med Jordbærlikør. Og så får du opskriften på varianten Frozen Strawberry Daiquiri, som du sikker kender fra nogle barer. God fornøjelse.

Strawberry Daiquiri er den ægte smag af sommer og happy hour

Uagtet om det er sommer eller vinter er en strawberry daiquiri altid en sikker vinder at servere. Med kun tre ingredienser er den meget hurtig at lave, du behøver ikke finde blenderen frem for at få en dejlig forfriskende daiquiri. Spar i stedet på opvasken ved at shake ingredienserne, for at få den ægte smag af happy hour og sommer. En daiquiri er uden tvivl en af grundstenene i udvalget af klassiske cocktails, og her i Danmark er Strawberry Daiquirien i sær blevet populær.

Normalt skriger Strawberry Daiquiri på Happy Hour og all-inclusive koncepter. Men! Vidste du at Daiquirien er en af de 6 store grundcocktails, ifølge David E. Embury i den bredt respekterede cocktailbog ”The Fine Art of Mixing Drinks” fra 1948? Vi har altså at gøre med et twist på en af de store klassiske cocktails, og vi vil vise jer hvordan man laver Strawberry Daiquiri, som den fortjener at blive lavet.

Succeskriteriet er smag af jordbær og en fyldig konsistens

En god strawberry daiquiri afhænger af to ting; smagen af jordbær og en fyldig sirup-agtig konsistens, med en lækker balance mellem sødme og syre. Med Queens Jordbær får din daiquiri en dejlig ægte smag af jordbær. Den økologiske spiritus er lavet på solmodne jordbær der giver en fantastisk smag af frisk sødme.

Her finder du hvad du skal bruge:

Frozen eller ikke frozen strawberry daiquiri?

I første omgang skal du gøre op med dig selv, om hvad du vil have ud af din Strawberry Daiquiri. Hvis du ønsker den famøse Frozen Strawberry Daiquiri, skal du være opmærksom på hvor meget af smagen der forsvinder, når du serverer drinken i slush ice-form. Det kan derfor være en god idé at skrue op for ingredienserne, hvis den skal blendes sammen med isterninger.

Er du til det lidt mere klassiske og elegante, hvor du blot shaker cocktailen med isterninger og senere sigter dem fra, får du en mere kraftig smagsoplevelse. Med de rette råvarer smager den klassiske Strawberry Daiquiri som en drøm!

Den lækre variation er en dejlig kold cocktail, der i sin essens er en smoothie for voksne. Variationen er ganske enkel og lige til at lave – alt hvad du skal gøre er blot at blende ingredienserne med 5 frosne jordbær eller friske jordbær og et par isterninger.

Du kan også nøjes med at lave den hurtige version med Queens Jordbær, hvis du ikke har friske jordbær til rådighed.

Sommer rimer på Jordbær!

Og når du skal arbejde med friske jordbær, så udnyt sommerens høst af knaldrøde, søde danske jordbær. Bruger du frosne bær, eller bær ude af sæson, får du ikke den samme dybe sødme som de danske jordbær bidrager med – så det er ventetiden værd!

En af de 6 grundcocktails

Daiquirien er som før nævnt blandt de 6 grundcocktails. Disse cocktails har nemlig et stort overfladeareal i forhold til varianter af dem, og mange drinks du kender, ”nedstammer” fra disse. Det kan være et super lækkert værktøj at arbejde ud fra, da der kommer et utal af muligheder når man skal stå derhjemme og eksperimentere med cocktails.

Et eksempel kunne være at du har den klassiske Daiquiri, med 5 cl lys rom, 2,5 cl limesaft og 2,5 cl sukkersirup – det er din base. Herfra kan du bytte komponenterne ud med lignende ting, såsom en mørk rom, sirup på rørsukker eller citronsaft i stedet for lime. I Strawberry Daiquirien moser vi jordbær først, og dernæst tilsætter Daiquiri basen, for at give cocktailen et mere frugtigt udtryk.

Forsøg og smag dig frem!

Har du hørt om Hyldeblomst Daiquiri og Hindbær Daiquiri?

Elsker du også en friskrystet Daiquiri så skal du tage og prøve vores Hyldeblomst Daiquiri, der med med de friske blomsternoter gør den både sød og syrlig på samme tid. Eller vores variant med hindbær eller den klassiske og originale Daiquiri der blot består af lime, lys rom og sukker.

Frozen eller ikke frozen strawberry daiquiri??

Begge msager dejligt. Frozen er som slush ice hvor den originale er mere elegant.

Hvilke andre typer frugt kan man bruge i en Daiquiri??

Vi kan især anbefale at prøve ananas, fersken eller hindbær! Der er nærmest ikke noget frugt der ikke kan bære lidt rom, lime og sukker.

Hvilket udstyr skal man bruge til Strawberry Daiquiri??

Vi anbefaler en god shaker, en strainer, en fine strainer (hvis du ikke vil have frugtkød i din cocktail) og en muddler til at mose frugten med. De fleste ting kan erstattes med diverse køkkengrej, men det giver den bedste oplevelse at stå med det rigtige udstyr, selvfølgelig!.

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt og valgfri smagsprøve i juli
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top