Sød rom

Sød rom til rigtige romdrikkere. Vi har samlet alle de bedste søde rom på ét sted til dem. Alle rom er lavet i Danmark.

Viser alle 6 resultater

Filter

Aktive filtre

Sød rom tager danskerne med storm

Danskerne er vilde med den søde, mørke og krydrede rom. Og hvem er i virkeligheden ikke det! Når en god rom rammer ganen, og man kan mærke den karameliserede smag, de søde noter og den fyldige smag, så går alt op i en højere enhed. Det er lige netop hvad disse søde rom gør.

Sød rom – hvad er det egentlig?

De fleste forbinder den ægte lagrede rom med sødme, og det er heller ikke helt forkert. Modsat hvad mange tror: Sødmen stammer faktisk ikke fra de sukkerrør, der er grundlaget for rom – den stammer fra de fade, rommen er lagret i. Eller fra sukker der er tilsat efter endt lagring. Man må nemlig godt tilsætte sukker i rom – op til 20 g pr. liter.

Da det er tønderne og den spiritus de har indeholdt tidligere der giver smag til rommen, er rom lagret i for eksempel sherryfade sødere end rom, der er lagret i bourbonfade eller i helt nye fade.

Sød Rom på egetræstønder

Vi fremelsker forskellige nuancer af sødme ved at lagre forskelligt og hvis vi tilsætter sukker til rommen fremgår det tydeligt. Vi vil gerne være ærlige om vores produkter og gøre det nemt for dig at vælge din favorit.

Hvordan laves sød rom?

Sød rom er spiritus der er lavet på sukkerrør. Efter høsten bliver sukkerrørene presset til juice og efterfølgender gæret til alkohol. Denne alkohol destilleres til rom og lagret på egetræ. Altså sådan helt kort fortalt. Vil du nørde lidt mere i dybden, så se vores Rom For Dummies her.

Lær at drikke sød rom

Hvis du er ny ud i romverdenen, så skal vi nok hjælpe dig godt i gang. Prøv at forestille dig at sidde med et par kammerater og hive en sød rom frem fra barskabet til stor glæde for alle. Det vigtigste er at du finde en rom du godt kan lide. Der kan være enorm forskel på hvad folk har lyst til at drikke, nogle er vilde med lys rom andre med tør og mørk rom – du skal finde en rom du synes smager dejligt.

Hæld den op i et godt romglas. Prøv at undgå at putte isterning i glasset. Eller køle rommen i køleskabet. Nyd den ved stuetemperatur. Brug nogle minutter på at nyde duften af den søde rom. Kan du dufte vanilje? Karamel? Rosiner? Tag så en lille sip og lad tungen overraske. Kan du lide smagen? Synk og lad eftersmagen tage over. Hvis det er en god rom er eftersmagen en stor del af oplevelsen.

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her

Bliv forhandler

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Webshop:
Fri fragt ved køb over 500 kr
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv

Pris

Varekategorier

Scroll to Top