Romtønde (lav din egen rom)

Kunne du tænke dig at have din egen romtønde og lagre din egen rom? Her får du både romtønde og indhold.

Det er sjovt at lagre sin egen rom – både at følge processen undervejs og drikke det bagefter 🙂 Du kan eksperimentere med forskellige lagringsforhold og du kan vælge at tilsætte krydderier eller sukker.  Du kan vælge mellem to forskellige rom: Great Dane White Rum og Skotlander White Rum.

Se vores liste over gamle romfade til salg her.

2.998kr.4.498kr.

(4 anmeldelser)

Beskrivelse

Din egen romtønde

Det er sjovt at have sin egen romtønde og kunne lagre sin rom, så den har den perfekte balance mellem alkohol, egetræ og sødme. Det er faktisk ikke så svært, men det kræver lidt tålmodighed.

Romtønden er håndbygget

Romtønden er håndbygget hos vores faste bødker i Sydspanien og leveres med tappehane. Tønderne er lavet af nyt egetræ, har indeholdt den søde PX Sherry og lavet hos vores gode venner hos Tonelería Juan Pino. Når du modtager tønden er den klar til brug.

Den lyse rom leveres i to varianter á 4 liter. Enten dansk Skotlander Rum eller Great Dane Rum. Du vil opdage at der sker noget allerede efter den første måned og rommen vil være modnet fuldt ud efter 2-4 måneder.  Vi anbefaler at bruge en rom på 55 % vol – enten Skotlander White eller Great Dane White. Fordampningen er en stor del af modningen og ved lavere alkoholstyrke vil man risikere at en meget stor del af rommen simpelthen forsvinder i processen. Du kan læse meget mere om lagring her på siden ved at scrolle ned og du kan ligeledes downloade en vejledning.

Skal du give romtønden i gave?

Når du modtager tønden er den netop tømt for sherry og derfor skal den tages i brug indenfor 3 dage, ellers risikerer du den tørrer ud. Du kan hælde sherry, bourbon eller noget helt tredje på, mens tønden venter på at blive fyldt med rom. Vi sender dig en udførlig brugsanvisning sammen med produktet og du kan også downloade vejledningen her på siden.

Du justerer selv sødmen

Hvis du ikke synes den færdige rom er sød nok, så kan du tilsætte sukker efter endt lagring. Det bedste du kan gøre er at tilsætte sirup (ikke bagesirup fra supermarkedet, det indeholder salt), men en hjemmelavet sirup af lige dele vand og sukker. Du kan også vælge at putte krydderier i tønden fx kanel og vanilje og på den måde lave din egen “spiced rum”. Kun fantasien sætter grænser 🙂

Kan man lagre rom selv?

Ja det kan man. Du skal bruge en tom egetræstønde og noget rom. Vi har samlet begge dele og gjort det nemt for dig at komme i gang.

Hvordan kommer jeg igang?

Du kan her købe både romtønde og rom. Inden du går igang skal du sikre dig, at egetræsfadet er tæt. Hæld en liter vand på og lad det stå et par timer. Tøm egetræsfadet for vand. Gentag til fadet er tæt.

Skal jeg lægge sherry på tønden inden?

Nu kan du enten hælde rom på fadet, eller en andet spiritus eller vin. Fx kan du bruge sherry, whisky, rødvin eller hvad du nu godt kan lide. Lad det stå og trække et par uger (eller måneder). Det du hælder på vil give smag til træet som senere vil give smag til din rom. Husk at tømme det helt inden du hælder rom på.

Kan jeg ikke bare bruge billig rom fra supermarkedet?

Jo det kan du sagtens, men resultatet bliver også derefter 🙂 Og alkoholstyrken bør være høj (over 50%). Sådan får du mest smag ud af træet og fordampningen er ikke så høj som ved en lavere alkoholstyrke.

Skal tønden stå koldt eller varmt?

Jo køligere den står, jo langsommere går modningen. Der kan godt være noget smag at hente i en langsom modning. Hvis du stiller den i en kold kælder, får du et andet resultat end hvis den står i fx en sydvendt vindueskarm. Det er op til dig og dine smagsløg (og din tålmodighed).

Hvor lang tid skal rommen ligge på tønden?

Allerede efter et par dage, har rommen taget en smule farve og smag. Efter en måned begynder den at blive sødere. Og efter 2-4 måneder står du med en fantastisk lagret rom. Når du er glad for rommens smag, kan du tappe den på flaske. Eller lade den blive i fadet. Men pas på, den ikke får for meget fadsmag. Hvis den ligger for længe, kan den komme til at smage for meget af træ.

Hvad er Angels Share?

Rom vil stille og roligt fordampe, når det står på et egetræsfad. Vi anslår ca. 8 % om året i det danske klima ved 55% . Det er englenes andel. Hvis du lagrer din rom varmt i fx en vindueskarm, går det stærkt både med modning og fordampning. Hvis den rom du hælder på fadet har en stor andel vand - altså en lav alkoholprocent på fx 40, så fordamper det hurtigt.

Kan jeg bruge tønden igen?

Du kan bruge den lige så mange gange du vil. Men vær opmærksom på at den kan tørre ud og så skal du starte forfra med vand, så din rom ikke løber ud. Det er en god idé ikke at lade det stå tomt - læg sherry, bourbon eller noget helt tredje på i mellemtiden. Du må ikke lade den stå med vand i længere tid - det rådner og ødelægger fadet. Vær også opmærksom på at jo mere brugt tønden er jo længere tid tager lagringen.

Anmeldelser (4)

4 reviews for Romtønde (lav din egen rom)

 1. Stine Knudsen

  Fantastisk Rom❤️ -Indpakning, historie og levering.

 2. Tommy (verificeret ejer)

  Rigtig fin tønde, og lige til at gå i gang med. Jeg er dog ikke nået til at den kan tappes. Der kunne godt i beskrivelsen stå at man sagtens kan vente 3 måneder inden man smager første gang. Skal nævnes at jeg har den til at ligge mørkt og køligt. Der kunne med fordel laves en pakke hvor man fik flasker, proper og forsegling med, så man på den måde er godt i gang

 3. Anne-Louisa (verificeret ejer)

  Super sjov ide, den ser så godt ud når den står fremme! Har givet den som gave og den skaber allerede megen glæde! Kan varmt anbefales!

 4. Tobias kirk (verificeret ejer)

  Rigtig flot og lækker rom tønde. Passer godt ind i romskabet eller som en sjov ting at have stående fremme. Med en gave der bare venter på at blive åbnet. Og de fire ltr great dane fyldte hele køkkenet med velduftende hvid rom. 😍

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

Indkøbskurv