Romtønde (lav din egen rom)

(17 kundeanmeldelser)

2.300kr.3.900kr.

Kunne du tænke dig at have din egen romtønde og lagre din egen rom? Her får du både romtønde og indhold.

Det er sjovt at lagre sin egen rom – både at følge processen undervejs og drikke det bagefter :-).

Rediger design
 • Gratis fragt ved køb over 500 kr
 • Levering 1-2 hverdage
 • 4,9 ⭐ på Trustpilot
 • Vi sender fra DK
 • Betal med MobilePay

Din egen romtønde – sådan gør du

Romtønden er håndbygget

Romtønden er håndbygget og leveres med stativ, tappehane og prop. Tønderne er lavet af nyt egetræ, har indeholdt den søde PX Sherry. Når du modtager tønden er den klar til brug.

Den lyse rom er vores egen lækre Great Dane White Rum. Du vil opdage at der sker noget allerede efter den første måned og rommen vil være modnet fuldt ud efter 2-4 måneder.  Vi anbefaler at bruge en rom på 55 % vol og du kan altid genbestille rommen Great Dane White. Fordampningen er en stor del af modningen og ved lavere alkoholstyrke vil man risikere at en meget stor del af rommen simpelthen forsvinder i processen. Du kan læse meget mere om lagring her på siden ved at scrolle ned og du kan ligeledes downloade en vejledning.

Brug romtønden igen og igen

Du kan bruge romtønden igen og igen. Du skal bare sørge for, at den holdes fugtig. Du kan genfylde med den PX Sherry der følger med, eller du kan købe mere rom.

Skal du give romtønden i gave?

Når du modtager tønden er den netop tømt for sherry og derfor skal den tages i brug indenfor 3 dage, ellers risikerer du den tørrer ud. Vi vedlægger en flaske PX Sherry, så du kan holde romtønden fugtig.

Vi sender dig en udførlig brugsanvisning sammen med produktet og du kan også downloade vejledningen her på siden.

Du justerer selv sødmen

Hvis du ikke synes den færdige rom er sød nok, så kan du tilsætte sukker efter endt lagring. Det bedste du kan gøre er at tilsætte sirup (ikke bagesirup fra supermarkedet, det indeholder salt), men en hjemmelavet sirup af lige dele vand og sukker. Du kan også vælge at putte krydderier i tønden fx kanel og vanilje og på den måde lave din egen “spiced rum”. Kun fantasien sætter grænser 🙂

Download vejledning her. 

Kan man lagre rom selv?

Ja det kan man. Du skal bruge en tom egetræstønde og noget rom. Vi har samlet begge dele og gjort det nemt for dig at komme i gang.

Hvordan kommer jeg igang?

Du kan her købe både romtønde og rom. Inden du går igang skal du sikre dig, at egetræsfadet er tæt. Hæld en liter vand på og lad det stå et par timer. Tøm egetræsfadet for vand. Gentag til fadet er tæt.

Skal jeg lægge sherry på tønden inden?

Nu kan du enten hælde rom på fadet, eller en andet spiritus eller vin. Fx kan du bruge sherry, whisky, rødvin eller hvad du nu godt kan lide. Lad det stå og trække et par uger (eller måneder). Det du hælder på vil give smag til træet som senere vil give smag til din rom. Husk at tømme det helt inden du hælder rom på.

Kan jeg ikke bare bruge billig rom fra supermarkedet?

Jo det kan du sagtens, men resultatet bliver også derefter 🙂 Og alkoholstyrken bør være høj (over 50%). Sådan får du mest smag ud af træet og fordampningen er ikke så høj som ved en lavere alkoholstyrke.

Skal tønden stå koldt eller varmt?

Jo køligere den står, jo langsommere går modningen. Der kan godt være noget smag at hente i en langsom modning. Hvis du stiller den i en kold kælder, får du et andet resultat end hvis den står i fx en sydvendt vindueskarm. Det er op til dig og dine smagsløg (og din tålmodighed).

Hvor lang tid skal rommen ligge på tønden?

Allerede efter et par dage, har rommen taget en smule farve og smag. Efter en måned begynder den at blive sødere. Og efter 2-4 måneder står du med en fantastisk lagret rom. Når du er glad for rommens smag, kan du tappe den på flaske. Eller lade den blive i fadet. Men pas på, den ikke får for meget fadsmag. Hvis den ligger for længe, kan den komme til at smage for meget af træ.

Hvad er Angels Share?

Rom vil stille og roligt fordampe, når det står på et egetræsfad. Vi anslår ca. 8 % om året i det danske klima ved 55% . Det er englenes andel. Hvis du lagrer din rom varmt i fx en vindueskarm, går det stærkt både med modning og fordampning. Hvis den rom du hælder på fadet har en stor andel vand - altså en lav alkoholprocent på fx 40, så fordamper det hurtigt.

Kan jeg bruge tønden igen?

Du kan bruge den lige så mange gange du vil. Men vær opmærksom på at den kan tørre ud og så skal du starte forfra med vand, så din rom ikke løber ud. Det er en god idé ikke at lade det stå tomt - læg sherry, bourbon eller noget helt tredje på i mellemtiden. Du må ikke lade den stå med vand i længere tid - det rådner og ødelægger fadet. Vær også opmærksom på at jo mere brugt tønden er jo længere tid tager lagringen.

17 anmeldelser af Romtønde (lav din egen rom)

 1. Stine Knudsen

  Fantastisk Rom❤️ -Indpakning, historie og levering.

 2. Tommy (verificeret ejer)

  Rigtig fin tønde, og lige til at gå i gang med. Jeg er dog ikke nået til at den kan tappes. Der kunne godt i beskrivelsen stå at man sagtens kan vente 3 måneder inden man smager første gang. Skal nævnes at jeg har den til at ligge mørkt og køligt. Der kunne med fordel laves en pakke hvor man fik flasker, proper og forsegling med, så man på den måde er godt i gang

 3. Anne-Louisa (verificeret ejer)

  Super sjov ide, den ser så godt ud når den står fremme! Har givet den som gave og den skaber allerede megen glæde! Kan varmt anbefales!

 4. Tobias kirk (verificeret ejer)

  Rigtig flot og lækker rom tønde. Passer godt ind i romskabet eller som en sjov ting at have stående fremme. Med en gave der bare venter på at blive åbnet. Og de fire ltr great dane fyldte hele køkkenet med velduftende hvid rom. 😍

 5. gunner møller (verificeret ejer)

  Flot tønde som ikke skuffer. Tillige en lille gave var med i pakken. Rommen er lige kommet på tønden og venter på modning.

 6. gunner møller (verificeret ejer)

  Flot trætønde som nu er fyldt med 4 liter hvid rom. Tillige var der en lille gave med i pakken.

 7. Rene hertell

  Fad er en god ide

 8. Stefan Huus (verificeret ejer)

  Dejlig ide, flot tønde, en simpel ide, men som skabte stor glæde både ved opfyldningen,
  og sikkert også i fremtiden ved prøve smagningerne.
  Kunne godt bruge en bedre beskrivelse, måske med forslag til ekstra smags tilsætning.

  • Titte Skotlander

   Du kan få flere tips til lagring og smagstilsætning ved at følge med i vores video gennemgang af lagring her på siden 🙂

 9. famisgreen26 (verificeret ejer)

  Super sælger, varen 💯% som forventet

 10. Diana rasmussen (verificeret ejer)

  Super fin tønde, gav den i farsdagsgave til min mand fra vores hund😅 nu går hen bare og venter på at den er færdig modnet

 11. Christian

  Virkelig flot og meget velduftende tønde, der beklageligvis er skæmmet af et stort svinelogo. Det ville være en god idé at have et par blanke tønder, som købere selv kunne sætte deres mærke på. Jeg køber ihverfald en hvis det bliver muligt. Rommen derimod, er superlækker! Jeg hældte 7 ud af de 8 flasker på fadet. Dermed har jeg mulighed for at korrigere smagen på et senere tidspunkt. Det er min intention at tappe rommen på flasker, efterhånden som den modnes, og yderligere lave en “Spiced Rum” til Dark’n’Stormys.

 12. Torben Lynnerup (verificeret ejer)

  Rigtig flot tønde. Fin ide med dette “byggesæt”. Den hvide rom er fyldt på (sikken en duft der bredte sig da vi hældte de 8 flasker på) og nu venter vi spændt på første smagning 😊

 13. Torben Randa (verificeret ejer)

  Helt i top dejligt at der er flasker med til det færdige Rom

 14. Alex Jensen (verificeret ejer)

  En lækker og flot fad til rom, har tænkt mig at lave nogle experimenter, efter at have set Anders video, har kun haft Rom på fadet en uge, har allerede taget farve og ændret smag (stadig lidt spritte

 15. Allan Nygaard Schibler (verificeret ejer)

  Fantastisk service, hurtig levering og hurtig svar ved spørgsmål. Glæder mig til rommen er færdiglavet på det lille 4 liters fad

 16. Jens Ole Salling (verificeret ejer)

  Et rigtig fint sæt op. Den er lige sat over så jeg glæder mig til at følge og smage den. Der er 8 fine flasker med så der ser proff ud.👍🥃

 17. Anita Nielsen

  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  Helt igennem fantastisk oplevelse, at forære dette sæt til en spirende entusiast inden for brygning af egen rom. Rommen er nu lagt på fad og det ventes spændt på at tapningen kan begynde.
  Som gavegiver er det prisværdigt at det hele er samlet i en pakke, så der er det der skal bruges til opstart.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt ved køb over 500 kr
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top