Rum 6 (Colombia)

Skotlander Rum har sammen med en række danske bartendere, udviklet denne nye 47 % rom på friskpresset sukkerrørjuice i Colombia. Den høje alkohol på 47 % gør den ganske enkelt PERFEKT til klassiske romcocktails.

UDSOLGT: Mange af vores aftapninger laves i et stærkt begrænset antal. Hvis du vil sikre dig at være opdateret på nye udgivelser, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst her på siden eller melde dig ind i vores eksklusive rom klub:  Tjek Skotlander Rum Club her. 

ENJOY WITH NOBLE FRIENDS

UDSOLGT

399DKK

Få besked når produktet eller lignende er på lager igen.

Specifikationer

Alkohol: 47 %
Indhold: 50 cl
Råmateriale: Frisk sukkerrørsjuice
Fermentering: 20 dage
Farve: Lys
Duft: Græs, korn, eksotiske frugter
Smag: Ananas, blomster, lime
Sukker: 0 gram/liter
Antal flasker: 1.000

Awards

Miami Rum Fest 2016 Gold
World Rum Awards 2015 Best Design
Nordic Rum Fest 2019, Silver

  • Miami Rum Fest 2016 Gold
  • World Rum Awards 2015 Best Design
  • Nordic Rum Fest 2019, Silver

Anmeldelser

Skotlander Rum 9 (European oak): 92 point. “Lækker “slikbutik” i næsen og også godt med eg. Smagen er meget krydret og dyb, meget mørk. Den er dog også syrlig og dette giver en flot balance.”

- Thomas Rydberg, WHISKY & ROM MAGASIN.

Skotlander Rum 8 (American oak): 91 point. “Lækker gummi-agtig duft på den gode måde. Smagen er krydret og dyb med en rigtig fin balance. Det er en rigtig dejlig rom.”

- Thomas Rydberg, WHISKY & ROM MAGASIN.

“Skotlander V Skibsrom er den bedste rom fra Skotlander indtil videre, det er der ingen tvivl om. Der er tydelig egetræ, specielt på smagen. Fadet har efter ganske kort tid sat sit præg. Det hele smager meget velintegreret. Der er ikke tilsat vand eller sukker efter fadlaging, og gud hvor det klæder denne rom!

- Mads Heitmann, Romhatten.

“En kobber-agtig farve glinser i solen, mens duften er intens af nødder og rosiner. Og smagen er rig, fuld af tørret frugt og uden alt for megen sødme”. 

- Mikkel Bækgaard, Havnefronten.

“I næsen stiger en overraskende urtet karakter a la estragon, stjerneanis og rosenpeber op fra glasset, og i munden er den fløjlsblød og ren med et strejf af restsødme og sød lakrids i eftersmagen, og på trods af sin styrke på 40 procent alkohol kan den drikkes rent med nydelse til følge, eksempelvis med et stykke sød lakrids on the side. Kvalitetsmæssigt er vi niveauer over hvid bacardi, men det er prisen også.”

- Rasmus Palsgård, Feinschmeckeren.dk.

”Hold nu kæft hvor smager den altså godt! Kirsebær, lakrids, god alkolholsmag. Flot gået af Skotlander Spirits. Kan varmt anbefales herfra!”

- Timm Vladimir, .

“En fantastisk fyldig og lækker mørk rom med dejlig fad smag, og karamelsødme fra den mørke melasse”. 

- Lars Justesen, Sjønnes Barskab.

“Wow! Skotlanders 3. rom med havtorn er overraskende god!”

- Peter Holland, TheFloatingRumShack.

“Krydret, med en mild lakridssmag, der ligger længe på tungen. Meget overraskende og velsmagende sammensætning. Lækker stilet flaske med håndskrevet flaskenummer.”

- Rumworld, .

“92 point. Intense blomstertoner i duften. En ren og yderst elegant rom som med fordel kan drikkes rent og bare nydes. I smagen kirsebær, roser, blomster og en anelse lakrids. Flot balanceret med en lang frugtig eftersmag. Hatten af for dansk rom”.

- Thomas Rydberg, WHISKY & ROM MAGASIN.

“Skotlander White er i duften let og frisk med sød lakrids. Meget floralt duftende og med et bærpræg. Flot komponeret alkohol med god balance. Smagsnoter af bær, lakrids, melasse, peber og blomster. Hvis du endnu ikke har smagt en rom fra Skotlander Rum, så vil jeg anbefale, at du får det gjort nu.”.

- Mads "Romhatten" Heitmann, ROMHATTEN.

“Jeg havde høje forventninger til den lille rom fra Danmark. Og jeg blev glad. Skøn parfumeret næse, med både kokos, vanille, florale noter og et lille røgstrejf”.

- Anders Halskov-Jensen, JYLLANDS-POSTEN.

“Hver tår er forstærker oplevelsen. En meget kompleks og fyldig ung rom. Utrolig raffineret selv om den er ung. Tydelig alkohol (lidt som Foursquare 2013) men meget lækkert”.

- Thefatrumpirate, .

Vi tog til Colombia

Rommen er destilleret i Colombia, kun få timers kørsel fra den lille sukkerfabrik MONBEL, der er et samarbejde mellem mindre landbrug i området, som dyrker deres sukkerrør uden brug af kemikalier. Fabrikken har tilknyttet 42 hektar marker og beskæftiger 14 fuldtidsansatte, heriblandt mennesker der efter mange års konflikt i landet, er socialt udsatte.

Det er den friske sukkerrørjuice der gæres og destilleres umiddelbart efter presningen. Dette bliver gjort i Colombia da den nypressede juice går i gæring efter få timer og derfor ikke kan transporteres over store afstande.

I modsætning til rom der er lavet af melasse – som er et biprodukt af rørsukkerproduktion – indeholder denne rom samtlige aromaer og nuancer fra sukkerrørerne. “Hvad er det den dufter af?”, bliver vi tit spurgt. Den dufter af spiritus der der lavet af frisk sukkerrørjuice. Det er en helt special duft, som ikke lader sig beskrive – du er nødt til at prøve det selv!

Vi har valgt at lægge alkoholprocenten på 47 og den vilde smag og duft af frisk sukkerrør trænger tydeligt igennem selv den mest frugtige cocktail.

Se her hvordan vi gjorde.