Verdens bedste hvide rom

Ved verdens største romfestival, Miami Rum Festival blev den danske romproducent Skotlander Spirits kåret med ikke mindre end to guldmedaljer, den ene endda for Best In Class. Der er tale om en helt ny hvid rom og en rom med havtorn fra Bornholm.

Over 130 rom fra hele verden deltog i den store blindsmagning i Miami og det faldt altså godt ud til Danmark. Anders Skotlander der er grundlægger af Skotlander Spirits siger:

– Da Skotlander White Rum blev råbt op som Best In Class i kategorien hvid rom jublede vi hele vejen til scenen, vi var fundstændig overrasket og havde slet ikke forventet noget som helst. Og så skulle vi endda op en gang til og modtage guld for vores havtorn-rom.

Verdens bedste hvide rom

Skotlander lancerede for præcis 12 måneder siden sin første lyse rom RUM I, der vandt guld ved netop Miami Rum Festival, sidenhen er det blevet til medaljer i blandt andet New York, Madrid, San Francisco og London.

Den nye rom der vandt Best In Class i år hedder Skotlander White Rum og er en videreudvikling af den første rom. Skotlander White udkommer i Danmark i maj måned og koster 400 kroner.

Guld til havtorn-rom

Udover Best In Class modtog Skotlander også en guldmedalje for RUM III der er lagret på havtorn fra Bornholm.

– Amerikanerne aner ikke hvad havtorn er, men når de smager vores rom, der er meget balanceret af både syre og sødme får de lyst til at tage til Danmark, og de skal være velkomne, siger Anders Skotlander.

Export-muligheder

Anders Skotlander der producerer rommen var taget til Miami for at møde amerikanske distributører og holde en række møder. Udover distributørerne er en del highend-barer interesseret i den danske rom.

– Nu må vi se, der er utrolig mange ord i amerikanerne, men både store og små spirituskæder er interesseret i vores danske produkter, så jeg håber meget vi indenfor et år kan sende den første container rom til USA, siger Anders.

Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi var med i Miami.

Vil du smage verdens bedste lyse rom?

Skotlander White Rum har en fin og fløjlsblød smag af kirsebær, lakrids og blomster. Fermenteret og destilleret i Danmark.

Se White Rum
Din Kurv