Negroni – en ægte klassiker

Hvis alle cocktails samledes til fest, ville Negroni formentlig være den de fleste kender. Både berygtet, højt elsket og frygtet. Negroniens helt fundamentale karakteristika, er dens kraftige og spiritusbaserede profil. Hvor mange andre cocktails indeholder sukkersirup, citron, juice eller sodavand for at mildne og justere smagen, er Negroni udelukkende baseret på sprut.

Det gør den også til en cocktail der virkelig deler vandene, da ren spiritus ikke er alles ”kop te”. Men til dem der nyder det bitre, kraftige, sødmefulde og fyldige smagskartotek, er Negronien en af verdens bedste indenfor sit område.

Vil du have din negroni lidt mere frisk og sød? Så prøv en Hyldeblomst Negroni.

Historien om negronien

En cocktail som har eksisteret i over 100 år og stadig den dag i dag, formår at være et af de mest populære valg når det kommer til at lave twists på klassiske cocktails, eller bare som bestillinger, fortjener dyb respekt. Negronien så nemlig dagens lys helt tilbage i 1919 i Firenze, hvor grev Camillo Negroni bestilte en såkaldt ”Americano”, som i dag er baseret på Campari, vermouth og danskvand, men med mere spark i!

Bartenderen skænkede således lige dele Campari, vermouth og gin i et glas, og herfra er resten historie.

En stor favorit, med god grund!

Negronien har så mange fede sider ved sig. Den er nem at lave, den holder lang tid i glasset med isterninger, den er appetitvækkende og man kan af åbenlyse årsager drikke Negroni det meste af aftenen. Da Negroni ikke er en syreholdig drink, bliver smagsløgene ikke bombarderet. Dog er den heller ikke så sød, at den på et tidspunkt bliver kvalm. Den har muligvis noget nær den perfekte balance mellem det søde og bitre. Dette er blot nogle af årsagerne til at Negroni er så populær, som den er. Udover det, bliver en Negroni bedre i glasset. Som isterningerne smelter ud i cocktailen, vil man blive præsenteret for nye smagsindtryk, da cocktailen ”åbner sig op” når alkoholprocenten langsomt daler.

Der er dog selvfølgelig en grænse, inden Negronien til sidst bliver vandet, som alle andre drinks.

Appelsinskal er en del af negroni

Har du set en Negroni, har du med garanti set appelsinskrællen der har det med at ligge i glasset. Den har en super vigtig rolle i forhold til den aroma man få, når man tager Negronien op til munden. Bartenderen vil typisk gnide appelsinskrællen på indersiden, ydersiden og spraye æteriske appelsinolier udover cocktailen, da Negroni og appelsin går hånd i hånd. Derfor skal man aldrig undervurdere effekten af et simpelt stykke appelsinskal!

Negroni kræver træning

Det er bestemt ikke alle der er til den ret koncentrerede smag første gang de prøver en Negroni. Men, som så mange andre ting i livet, skal man prøve det et par gange, inden man er helt med på hvad begejstringen kommer af.

Et godt tip er at justere lidt på opskriften. Normalvis hedder den 3 cl gin, 3 cl vermouth og 3 cl Campari. Er man ikke så ekstatisk overfor bitterheden eksempelvis, kan man nøjes med 2 cl Campari og derfra langsomt justere, indtil man har fundet den rette balance.

Fader cocktail

Man kan roligt sige at Negronien har været kilde til mange cocktail idéer sidenhen. Mange barer bruger rent faktisk fundamenterne fra Negronien, til at skabe nye cocktails! Eksempelvis kunne man bytte ginnen ud med mezcal, den røde vermouth ud med lys vermouth og Camparien ud med en bitter likør, og få sig en helt anden oplevelse.

Med denne metode kan man lege enormt meget rundt med de 3 ingredienser, og skabe sit eget udtryk.

Hvad hvis man ikke er til bitre cocktails?

Så er der gode nyheder! Man kan nemlig erstatte den bitre Campari med mange alternativer. Vi anbefaler både Mondino, Queens likør og lignende, for at give din Negroni et lidt mildere udtryk.

Kan man lave en Negroni uden gin?

Sagtens! Vodka Negroni er et populært valg, blandt folk der ikke er til gin. Det kan også anbefales at udskifte ginnen med Champagne, for en mere sprudlende oplevelse.

Bartenderens tip:

Har man tiden og lysten, kan man med stor fordel infucere sin vermouth med frisk frugt, og give endnu mere dybde, men også en lettere karakter til sin Negroni.

Et godt twist på en klassisk Negroni kan være, at lade sin vermouth stå med friske jordbærstykker i 2 døgns tid, og på den måde få en sommer Negroni med en behagelig smag, af søde jordbær.

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt ved køb over 500 kr
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top