Lys rom

Lys rom – eller hvid rom – er ofte ganske undervurderet og ikke helt uden grund. Nogle af de lyse rom, der sælges i detailhandlen, er bestemt ikke bedre end at blive blandet op med rigelige mængder cola for eksempel. Der er dog en anden verden, hvor den lyse rom er forførende og sanselige smagsoplevelser, der bestemt ikke står tilbage for mørk rom. Den verden er Skotlander i – og vi er i al beskedenhed kåret som verdens bedste hvide rom!

Lys rom

Lys rom – eller hvid rom – er ofte ganske undervurderet og ikke helt uden grund. Nogle af de lyse rom, der sælges i detailhandlen, er bestemt ikke bedre end at blive blandet op med rigelige mængder cola for eksempel. Der er dog en anden verden, hvor den lyse rom er forførende og sanselige smagsoplevelser, der bestemt ikke står tilbage for mørk rom. Den verden er Skotlander i – og vi er i al beskedenhed kåret som verdens bedste hvide rom!

Viser alle 8 resultater

Filter

Mange kunder spørger hvordan vi fjerner farven på vores lyse rom. Men faktisk er al spiritus hvidt – eller rettere farveløst – når det kommer ud af destillationskedlen. Den mørke farve kan komme fra lagring på træ, men den kan også være tilsat – fx er det lovligt at tilsætte karamelfarve til rom. Hvis du har lyst til at prøve at trylle lys rom om til mørk derhjemme, så se her.

Passion for den gode rom

Vi har en passion for rom, som vi omhælder på hver eneste flaske – også den såkaldt hvide rom. Nogle har den opfattelse, at en lys rom ikke er lige så nuancerig som en mørk rom. Det er en helt forkert opfattelse – men forståelig nok, hvis kendskabet til lys rom alene stammer fra et mere eller mindre industrielt produkt fra et supermarked blandet sammen med sodavand til en drink. Mange begår også den “fejl” at sammenligne lys rom med mørk rom. Næste gang du smager på en lys rom rent, så sammenlign den i stedet for med andre lyse spiritusser som gin, snaps eller tequila.

Den gode lyse – eller hvide om du vil – rom er et stykke kulturhistorie fra Caribien, der via Nordjylland og ganske særlige metoder er sprængfyldt med mystik, sanselige nuancer og i den grad egnet til at nyde langsomt, ufortyndet og i passende ro.

Verdens bedste rom

Sukkerrørene, der er grundlaget for al rom, kan vi ikke dyrke i Danmark grundet klimaet. Til gengæld kan vi noget, de ikke kan i Caribien: Vi kan bruge helt op til 4 uger på den gæringsproces, der i de væsentligt varmere og mere fugtige himmelstrøg tager blot 48 timer.

Det har en helt unik effekt på rommen! Den langsommelige gæring betyder nemlig, at uendeligt mange flere og dybe smagsnuancer hentes ud af sukkerrørene.

Kombinationen af den proces og vores næsten hysteriske tilgang til perfektion vandt os prisen som verdens bedste lyse rom i 2015 med vores Skotlander White Rum. Og af alle steder: Vi vandt prisen i det fornemme selskab i Miami, der er porten til Caribien så at sige. Der var vi oppe mod de bedste rom fra landene i det caribiske øhav – og det var Nordjylland, der rendte med guldmedaljen! Det er ikke pral, når vi siger, at du kan skænke verdens bedste rom til dig selv og dem, du holder af – Skotlander White Rum har papir på påstanden!

Du fortjener det bedste

I en tidsalder med alt for mange ”hurtige oplevelser” er der intet bedre end at trække stikket, sætte sig ned og lade tankerne gå på langfart med et godt glas rom.

Du kan naturligvis vælge at lave dig en decideret cocktail med vores rom – og tro os, når vi siger, at ingen cocktail er bedre end den svageste led! Vi giver dig vores ord på, at med Skotlander Rom er det aldrig rommen, der er det svageste led. Tjek vores mange og lækre cocktailopskrifter her.

Und dig selv at smide eventuelle fordomme om lys rom overbord og smag vores hvide rom uden andet i glasset end den! Du vil aldrig se på lys rom med samme øjne igen!

Som med god vin fortjener god rom de bedste romglas. Hvis du ikke har dem, kan vi hjælpe dig med vores specielle romglas – se dem her.

Hvad er forskellen på hvid rom og lys rom?

Der er ikke nogen forskel - det er ganske enkelt to navne for det samme.

Kan man drikke hvid rom rent?

En hvid rom af høj kvalitet er bestemt bedst ufortyndet. Men som med alt andet i livet: Ingen kæde er stærkere end det svageste led, hvorfor du bør benytte Skotlander lys rom i cocktails også!

Hvad gør en rom lys?

Al spiritus er farveløst når det kommer ud af destillationsappapratet. En lys rom er ikke lagret på fade og er ikke tilsat farve.

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt og valgfri smagsprøve i juli
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top