Mørk rom og spiritus

Mørk rom er bare i en liga for sig. Den mørke farve og sødlige smag kommer fra lagring på egetræ. Her hos danske Skotlander lagrer vi vores rom i egne lokaler i Nordjylland, i den gamle bunker og på Skonnerten Mira. Mørk rom er sød, fyldig og fyldt med smag. Du finder her på siden også andet lækkert mørk spiritus.

Viser alle 18 resultater

Filter

For at gøre det nemmere for dig at vælge, så har vi markeret vores rom med “Sød” eller “Tør“. En sød rom er karakteriseret ved at være rundere og mildere i alkoholen, og ofte er det den type rom man starter med at drikke. En tør rom virker kraftigere i alkoholen – uanset styrken – og vil for de fleste være lidt mere udfordrende. Hvis man er fan af whisky eller cognac vil det til gengæld være oplagt at vælge en tør rom.

Lagret på egetræ

Vores lagrede rom er alle lagret på egetræsfade. Afhængigt af romtypen benytter vi alt fra helt nye fade til egetræsfade, der tidligere har været benyttet til lagring af sherry, Bourbon og sågar rødvinsfade.

Det er i valget af fade til lagring, vi eksperimenterer os frem til helt nye og unikke smagsoplevelser, og vi kæler i den grad for den rom, du skal nyde. Vi arbejder med lagring ved forskellige rumtemperaturer og forskellig luftfugtighed – vi ”leger” med kombinationerne af nye og ”indkørte” fade og meget mere.

Er du interesseret i at købe vores gamle romfade, så se den opdaterede liste her.

Ægte mørk rom

Måske har du tidligere stiftet bekendtskab med mørk rom, der bare ikke havde ”det magiske” i sig? Det kan skyldes, at du har købt en serie- og industrielt produceret rom, der ganske enkelt er farvet mørk (typisk med en karamelfarve). Det er faktisk tilladt at kalde den slags for mørk rom, men i vores univers er det lidt snyd.

En rom, der er markeret med ”Aged” er lagret – altid. Er den derimod markeret med ”Dark” eller ”Black”, betyder det, at den er tilsat en farve. Det ser såmænd flot ud, men det smager ikke som en lagret rom – og slet ikke som en Skotlander.

Der er mange grunde til, at vores rom har vundet et utal af priser internationalt – og en af dem er vores kompromisløse tilgang til alle detaljer. Også lagringen!

Nogle gange går vi mere end den ekstra mil – som for eksempel dengang vi fandt en rom på Barbados. Den blev lagret i 8 år i det varme klima der og på egestræfade, der tidligere havde tjent til lagring af Bourbon. Derefter tog vi rommen hjem til det koldere Nordjylland og lagrede den der i yderligere 2 år – under helt andre klimatiske forhold. Det gav en helt enestående smagsoplevelse, og det er det, det hele handler om for os: At levere dig noget, der sender dig afsted på en decideret ekspedition ud i smagsnuancer og med fornemmelsen af fremmede himmelstrøg.

Er lagret rom altid gammel?

Alt er jo relativt, og det er klart, at en lagring tager tid. Man kan ikke lave en rigtig lagret rom på måneder. Under lagring i dansk klima fordamper cirka 6% af et fads indhold årligt, og derfor skal vi finde en balance mellem den perfekte lagringstid for smagen og så det faktum, at det faktisk er muligt at ”lagre al rommen væk”.

Det er en udbredt misforståelse, at en mørk lagret rom er bedre jo ældre, den er. Man ser endda rom markedsført med direkte vildledende tal på etiketterne.

Det, der afgør kvaliteten af en mørk rom, er dels udgangspunktet, som er rommen før lagring, og dels typen og kvaliteten af de egetræsfade, den lagres i.

Drik din mørke rom med respekt

Nu har du læst dig gennem et lille og yderst forkortet indblik i den magi, der skaber en enestående mørk rom. Nu er det tid at bestille netop den rom, du har lyst til.

Husk, at du ikke er lige ved at købe et industriprodukt i det lokale supermarked! Du er ved at bestille et stykke håndværk, der er udført med en dyb kærlighed til rom og en endnu dybere respekt for din oplevelse.

Nyd vores rom i ro og fred, og husk at det er ganske vigtigt at drikke en kvalitetsrom af ditto glas – fuldstændig som med god vin: Det rigtige glas løfter oplevelsen. Tjek vores udvalg af helt specielt gode romglas her.

Hvad gør rom mørk?

En ægte mørk rom får sin farve fra lagringen i egetræsfade. Hos Skotlander har vi kun den ægte vare - naturligvis.

Hvad gør lagret rom sød?

Det er IKKE sukkerrørerne, som mange tror. Sødmen stammer fra lagring i sherry- eller bourbon egetræsfade. Eller tilsat sukker efter endt lagring

Er en gammel rom altid bedre?

Ja og nej. Ja fordi den helt perfekte lagringstid giver den helt perfekte rom - og det er klima og andre forhold, der afgør den perfekte lagringstid. Nej fordi en 10 år gammel rom af middelmådig kvalitet aldrig vil kunne hamle op med en 6 år gammel af høj kvalitet.

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt ved køb over 500 kr
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top