Vil du smage spændende rom?

Skotlander Rum Club

Vi leverer en rom hver 3. måned. Du kan opsige dag-til-dag.

Gin og Tonic Opskrift

Sandsynligvis den nemmeste drink at lave, og alligevel en af de bedste. Få historien bag længere nede på siden.

Gin og Tonic Opskrift

Opskrift

Ingredienser

  • 3 cl Herbie Gin
  • 10 cl god klassisk tonic
  • Lime (eller appelsin, citron eller æble)
  • Masser af isterninger

Instruktioner

  • Fyld et glas helt med isterninger.
  • Hæld ginnen i glasset og rør rundt så ginnen køles.
  • Hæld langsomt tonic over isterningerne.
  • Garner med enten økologisk citronskal eller limehjul.

Brug en god gin

Når du skal lave en god Gin og Tonic skal du gøre dig selv den tjeneste, at bruge en god gin. Og gerne en dansk gin, der er designet til at ramme de danske smagsløg, hvor der helst ikke skal være for meget gran i smagen. Her kan du se nogle af vores bedstsælgende ginner:

Gin og tonic – en ikonisk duo

Findes der efterhånden en bar eller restaurant hvor du IKKE kan bestille en Gin og Tonic? Nej, vel? Eller har du en i din omgangskreds, som aldrig har smagt en Gin og Tonic før?

De seneste år har Gin og Tonic genopfundet sig selv og findes nu i tusindvis af forskellige afskygninger. Forbrugerne har opbygget en større nysgerrighed i forhold til smagskombinationer og producenterne har fået en endnu større eksperimentel tilgang til deres produkter.

Historien om Gin og Tonic – kort fortalt

Gin er et produkt der har haft sin gang på kloden i mange år. Det menes at en medicinsk drik med enebær, som er grundsmagsgiveren i gin, opstod helt tilbage i år 1.000, da bærrene havde en helbredende effekt imod blære- og nyrelidelser. Det var først omkring 1300-tallet at gin, som vi kender det i dag, tog sin oprindelige form. I Holland, hvor det blev mere udbredt at destillere råvarer som korn, rug og kartofler, brugte man enebær til at dække over den grimme smag, der dengang opstod i de fleste destillater.

Det færdige produkt blev døbt Jenever (Genever), som i øvrigt stadig bliver produceret i dag, opkaldt efter det hollandske ord for enebær. Genever er derfor et moderprodukt til gin, der kom til verdenen i London omkring 1600-tallet, under Trediveårskrigen hvor blandt andet Holland var en af Englands allierede.

Variationer af Gin

London Dry Gin er den originale gin, hvor der er strenge krav til indholdet af ginnen, for at producenten må bruge den officielle appellation ”London Dry Gin” på sine flasker.

Som tiden er gået, har flere lande meldt sig ind i produktionen af gin. Her er de lovmæssige rammer ikke lige så hårde, så man har mulighed for at prøve sig af med flere ingredienser, for at give sin gin et mere unikt særpræg. Det kan være agurkeekstrakt, grannåle, 47 forskellige urter, citrusfrugter, tonkabønner og meget andet!

Enebær skal dog stadig være det bærende element i smagen, da produktet ellers hører under kategorien ”Flavoured vodka”.

Der er derfor også mange kritikere der mener at gin er blevet en lidt for ”tilfældig” kategori, da man i nogen tilfælde kan få en gin, som ikke smager oprindeligt af gin.

Mikset mellem Gin og Tonic

Da der nu findes et utal af versioner, er der samtidig kommet en del midler, der hjælper dig med at lave det rette miks, i forhold til gin og tonicvand, samt garnish. Alle disse ting har selvfølgelig betydning for den enkelte drink – skal drinken dufte af jordbær og have citrus aromaer? Eller er du mere til yuzu frugt og sichuanpeber? Her er det kun dine egne smagsløg der sætter grænser for, hvor vanvittigt du kan lide din Gin og Tonic!

Valget af tonic til din gin

”Den perfekte Gin og Tonic” findes måske ikke, da det ligesom så meget andet, er en 100% subjektiv holdning. Nogen kan lide den helt klassiske, tørre Gin og Tonic, hvor nogen er til de mere frugtige Pink Gin og Tonic – og det er det fede ved Gin & Tonic!

Når vi hører folk sige at de ikke bryder sig om Gin og Tonic, kan det i de fleste tilfælde udfordres. Tænk over hvad du ikke bryder dig om og hop ned til din lokale spiritusspecialist og fortæl dem det. Der findes en Gin og Tonic til enhver pallet.

Har du en meget vild gin, med mange smagsnuancer, kan det være en god idé at gå efter en mere neutral tonic, med lidt sødme og syre, til at balancere drinken. Hvorimod hvis man går med en tør, simpel gin, kan det være oplagt at prøve sig af med nogle lidt mere krydrede tonics.

Skal du gå helt molekylært til opgaven, kan du søge dig frem til råvarer der passer godt sammen, og finde de råvarer i den gin og den tonic du køber. Prøv dig frem!

Alkoholfri Gin og tonic?

Ja det lyder vildt, men vi har faktisk lavet en alkoholfri gin – vi kalder den Herbie Free.

Kan man få en gin og tonic der ikke smager af gran?

Ja! Gransmagen som mange bruger som udtryk, kommer sig typisk fra enebærrene. Der er heldigvis et historisk stort udvalg af gin, så du vil med garanti finde noget der passer til dig.

Er garnish/pynt vigtigt?

Der er mange mennesker som går meget op i pynten på deres gin & tonic. Både for det æstetiske, men også for den aroma der opstår i hele glasset. En stilk rosmarin eller appelsinskræl kan gøre underværker! Hvis man er til det lidt mere klassiske fungerer en citronskive også helt perfekt.

Hvad er de optimale forhold i en gin og tonic?

Afhængigt af hvor kraftig du kan lide smagen af gin, vil vi anbefale 3-4 cl gin. Det er det mest typiske mål i en såkaldt ”longdrink”, som gin & tonic hører ind under.