Mojito er en Cuba-klassiker

Ernest Hemingways all time favorit drink. Og vi kan virkelig godt forstå ham!

Iskold sprudlende citrussmag med sprød mynte er hemmeligheden bag denne drink, som man aldrig helt bliver træt af at drikke og som er årsagen til Mojito’ens store popularitet verden over. Denne legendariske klassiker stammer fra Cuba, som bekendt er en af de helt store rom-nationer i verden. ”Mojo” som betyder citrusmarinade beskriver lige præcis hvad man kan forvente sig af den karakteristiske grønne long drink!

Væk med den grimme smag

Som mange andre cocktails i historien, er Mojito’en designet til at maskere den grimme smag af den alkohol man havde adgang til dengang. Den oprindelige Mojito er lavet af aguardiente de caña, som er en brændevin lavet på sukkerrørsjuice, og som også eksisterer i dag under navnet Rhum Agricole, der er den mere tørre og frugtige type rom.

Så småt videnskaben i spiritusverden begynder at få sit tag, og de endelige produkter bliver bedre og bedre i smagen, fokuserer vi nu mere på at komplimentere rommen, fremfor at gemme den væk. For at få den bedste Mojito, kræver det derfor gode råvarer!

Kær cocktail, mange variationer

Der er utallige af variationer indenfor Mojitos. Nogen bruger Angostura bitters, for at give drinken større kompleksitet og et dybere udtryk. Nogen knuser lime med rørsukker, nogen bruger sirup. Nogen kvaser friske jordbær, med de overskydende ingredienser, for at få et mere frugtigt udtryk.

Der er, så at sige, ingen ”korrekt” måde at lave en Mojito på – det handler udelukkende om personlige præferencer! Vi nyder at bruge rørsukker i stedet for sirup, da de små sukkerstykker giver en lidt mere ”grov” og upoleret version, så man virkelig kan fornemme de rå Cubanske traditioner.

Brug en mørk rom og få en Dirty Mojito

Det er også nærliggende at forsøge sig med en mørk rom, så man får en ”Dirty Mojito”, der også smager fantastisk!

Så brug vores egen bartenders opskrift, eller eksperimenter dig frem til din helt egen signatur Mojito – det kræver blot lidt essentielt barudstyr, en god rom og lækre råvarer!

Pro tip: Brug en danskvand med kraftigt brus. På den måde får du ikke en flad Mojito. Brug de billigere danskvand eller en Sodastream hvor du selv kan styre indholdet af kulsyre!

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305
Telefon 70605722

Kontakt os her

Bliv forhandler

Besøg vores showroom:
             Mandag til fredag 12.00-15.30                Første lørdag i måneden 12.00-14.00

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Webshop:
Fri fragt ved køb over 450 kr
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top