Rum Sour er et sikkert valg

En Sour er helt klart noget du har stødt på før, og med god grund. De findes i tusindvis af forskellige afskygninger, men hvad alle sours har tilfælles, er at fremgangsmåden stort set er den samme.

Sour navnet dækker nemlig ikke kun over smagen på cocktailen, men hele tilberedningsmetoden af cocktailen. Så om du skal have en Rum Sour, Cucumber Sour eller Amaretto Sour, er fundamentet det vigtigste. Når du har tjek på det, kan du ellers slå dig løs i Sour-land!

Sour er også altid et sikkert valg, hvis man eksempelvis får gæster, da de fleste mennesker er vilde med den givende sød/syrlige karakter, som man snildt kan nyde et par stykker af.

En syrlig historie bag Rum Sour

En klassisk sour består af 4 komponenter. En spiritus, citrus, sukker og vand. Det siges at den britiske flåde fandt på at komme citronsaft i deres rom, for at mildne den ellers kradse spiritus, som dengang ikke havde meget finesse over sig. Siden da er der, ligesom alle andre klassiske cocktails, lavet forskellige twists på den originale opfindelse, heldigvis!

Balance er nøglen

Det vigtigste i en sour er at få den rette balance. Bliver den for sød, vil den ikke leve op til den forventning der er til en sour. Bliver den for syrlig, vil det være en knap så behagelig oplevelse for den der skal nyde cocktailen. En god frase som bartendere ynder at gøre brug af er ”hvis du kan lide den, kan gæsten også”. Derfor er det enormt vigtigt selv at smage sig frem, som når du står over gryderne i køkkenet. En finger på et sugerør kan give dig et hurtigt skvæt, og herfra er det ellers op til dig, om du synes at din cocktail mangler noget, for at få den rette balance.

Som regel, hvis man ligger omkring 3 cl syre (citronsaft, limesaft) og 1,5-2 cl sødme (sirup, sød likør) i en cocktail, vil man få en god balance. Husk også at have dine andre komponenter i tankerne. Hvis du bruger en mørk rom eksempelvis, vil du skulle opjustere for syren, da rommen muligvis også har noget sødme i sig.

Pro tip: Arbejder du med æggehvider, skal cocktailen ”dry shakes”. Her shaker man alle ingredienserne uden is først, så æggehviderne bliver pisket om til skum, og dernæst tilsættes isterningerne for at køle og nedvande cocktailen. Her kan man med fordel bytte rundt på rækkefølgen, så du først shaker med isterninger, og efterfølgende dry shaker. Det gør skummen på toppen endnu mere fyldig og flot!

Hvilken spiritus passer bedst i en Rum Sour?

Alle! Alle typer spiritus kan bidrage med hver deres identitet til en sour. Pisco giver en let og frugtig karakter. Rom bidrager med sin fedme og fylde. Gin giver en urtet kompleksitet.

Det er bare om at prøve sig frem og lege rundt med det!

Skal en sour serveres med eller uden isterninger?

Her er det også et meget universelt svar. Med isterninger har man fordelen at holde drinken kold, men den bliver samtidigt nedvandet. Uden isterninger beholder du intensiteten hele vejen igennem drinken, men står den for længe bliver den varm.

Et godt tip til at løse ovenstående problemstillinger, er at drikke din cocktail i et raskt tempo!

Hvorfor skal der æggehvider i en Rum Sour?

1 cl æggehvide giver en super cremet skum på overfladen af din cocktail, og passer sig især godt på toppen af en sour. Er man derimod ikke vild med at bruge æggehvider kan man sagtens undvære. Her kan vi anbefale at komme 0,5 cl sirup mere i, så du opnår en højere cremethed den vej.

Hvor meget syre er der i en Rum Sour?

Det er helt individuelt hvad folk foretrækker. Nogen mennesker kan nærmest ikke få nok citrus i deres Sours, hvor andre er til en lidt blødere og sødere fornemmelse, hvor syren kun er komplimenterende. Find selv din balance, eller spørg dine gæster hvad de er til!

Hvorfor skal en Rum Sour shakes?

Der er forskellige faktorer som bestemmer om end din cocktail skal røres eller rystes. Ved at shake din cocktail, opnår du en anden tekstur på din cocktail. Der piskes mere luft i, så fornemmelsen bliver lettere, end hvis du havde rørt den. Dernæst afgiver isterningerne vand til cocktailen, som er en essentiel del af at lave drinks. Vand giver mere overflade på din cocktail, og det gør den mindre intens. Lidt som forskellen på en espresso og en americano!.

Vores spiritus har vundet priser over det meste af verden.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305

Kontakt os her
Forhandler login
Export

Besøg vores showroom:
Mandag til fredag 12.00 - 15.30

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Modtag Skotlanders nyhedsbrev:

Webshop:
Gratis fragt ved køb over 500 kr
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser
Fortrydelsesret

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top