Velkommen til Skotlander Rom & Gin

Der er ikke mange det ved det. Men i den gamle slagtehal i Jammerbugten ligger Skotlander Rom & Gin. En lille familiedrevet virksomhed, der siden 2013 har lavet prisvindende rom, gin og likør.

Anders & Titte Skotlander

At tage i sommerhus forbinder de fleste med afslapning og hygge, men pas på, for i værste fald kan det ende med at koste dig uendelige mængder søvn, dit job, masser af udfordringer og flytte dig tværs over landet. Sådan blev udfaldet for Anders og Titte Skotlander, da de tog i sommerhus for ti år siden. Her udfoldede der sig langsomt en idé om at skabe dansk rom, gin og likør.

Fra køkkenbord til Miami

Der blev udforsket og eksperimenteret hjemme på køkkenbordet. I 2014 stod de klar i en lille kælder på Christianshavn med den første rom. Siden har både deres eventyr og det danske marked for luksusspiritus udviklet sig, i en grad så̊ de undervejs sagde deres respektive jobs i tv- og reklamebranchen op, solgte lejligheden i København og flyttede ind på en gammel gård i Store Vildmose i Nordjylland. Alt sammen for at hellige sig økologisk spiritusproduktion på fuld tid. Deres rom og gin har siden vundet guldmedaljer i blandt andet Miami, London og New York.

Rom, gin og likør

Sortimentet er vokset siden Skotlander Rum så dagens lys og siden er Herbie Gin, Great Dane Rum, Ellenor og Queens of Denmark kommet til. Alle prisvindende spiritusser, men mere vigtigt for alle, er nøgleordene - økologi, gode og lokale råvarer, det håndlavede og de gode og anderledes idéer.

Brands

Introduktion
til Skotlander Rom

Rom der er fermenteret, destilleret og lagret i Danmark. Små batches. Høj kvalitet.

youtube-video-thumbnail

Bølgeskvulp modner Skotlanders Rom

- Rommen skal strengt taget ikke være her for, at vi kan sejle, men det vil helt sikkert være det sidste jeg satte på kajen, hvis jeg får valget, sådan siger kaptajn Jess Pedersen, Skonnerten Mira.

I december 2014 installerede Skotander 400 liter rom på skonnerten Mira, bygget i 1898. Her kan rommen få en ganske anden smag end de traditionelle caribiske rom, for selve eksperimentet ligger i bølgeskvulp og temperaturudsving i det danske klima. Rommen bliver på den måde aktiveret døgnet rundt og hiver dermed mere smag ud af træet.

- Når de her 50-55 tons egetræ moser derudaf, så kan jeg godt blive en lille smule høj for mig selv, sådan lige lidt lækkert tilpas, slutter Jess Pedersen.

Når rom modner i egetræstønder, er temperatur, luftfugtighed og tid tre vigtige faktorer. Det danske klima kan både være en gave og en udfordring, derfor afprøver Skotlander forskellige lagringssteder.

Bunkeren fra Anden Verdenskrig

En gang imellem skal man gøre det stik modsatte af, hvad man tidligere har gjort. Modpolen til at sende rommen i konstant bevægelse til søs, var, for Skotlander, at placere rom i en bunker fra 2. verdenskrig. I bunkeren ligger fadene med rom helt stille og det meget kølige og fugtige klima sætter nærmest modningen i stå.

- Vi kunne jo vælge at skrue op for varmen i bunkeren og efterligne Caribien, men hvorfor efterligne noget de er så gode til at lave derovre, fortæller Anders Skotlander.

I den nordjyske bunker er temperaturen året rundt 12 grader og luftfugtigheden omkring 90%. Modningstiden bliver dobbelt så lang, hvilket kommer til at give en smagsprofil, der afspejler det danske terroir. Den første bunker-rom forventes at være færdigmodnet og klar til salg i løbet af 2023.

Prisvindende Spiritus

Vores rom, gin og likør er blevet godt modtaget verden over. Både af anmeldere og de internationale festivaler.

vi-vinder-priser
skotlander-butik_3-sanne

Mød Sanne, vores produktionschef

Når du åbner døren hos Skotlander i Pandrup, er det ofte Sanne der tager imod dig. Sanne er egentlig uddannet skolelærer og har i tyve år arbejdet med utilpassede unge. Men en dag foreslog hun Titte og Anders at hun da skulle arbejde med rom og gin. Og sådan blev det.

Sanne er et sprudlende menneske, der elsker at fortælle og underholde. Og hun er god til det. Derfor er det Sanne der laver mange af rundvisningerne i huset.

Når Sanne ikke blander rom eller gin, eller sætter etiketter på flasker, kan du møde Sanne på Blokhus Strand på ryggen af en hest. Sanne er nemlig bidt af islandske heste.

Besøg vores showroom i Pandrup

butik

Du er velkommen til at besøge vores hyggelige showroom på vores adresse i Pandrup. Du kan se vores åbningstider lige her. Læs mere om butikken her, hvor du også kan se hvilke smagninger vi tilbyder i øjeblikket.

Skotlander hylder andre gode håndværkere

Hos Skotlander Rom & Gin elsker vi godt håndværk og derfor hylder vi i denne portrætserie en række håndværkere, der alle lever og ånder for deres fag.

Baristaen Klaus

Play Video

I denne film møder du Klaus Thomsen, verdensmester i Barista og medejer af The Coffee Collective i København.

Bartenderen Hasse

Play Video

Her møder du vores gode ven Hasse Bank Johansen. Bartender, forfatter, barejer og medstifter af Ellenor.

Skipperen Jess

Play Video

Mød en sand verdensmand: Skipperen Jess sejler på de syv have med fire tønder med rom. Læs mere om Romskonnerten Mira her.

Gartneren Livia

Play Video

I denne film møder du Livia Haaland der er økologisk gartner og medstifter af Danmarks første taglandbrug Østergro i København.

Vi vinder priser

Skotlander ApS
CVR: 30527305
Telefon 70605722

Kontakt os her

Bliv forhandler

Besøg vores showroom:
             Mandag til fredag 12.00-15.30                Første lørdag i måneden 12.00-14.00

Hjulmagervej 19 - 9490 Pandrup - Danmark

Webshop:
Fri fragt ved køb over 450 kr
Gratis afhentning i Pandrup
Betal med MobilePay (mm.)
Handels- og abonnementsbetingelser

bd_kortlogodk_64px_60642de42d466
Indkøbskurv
Scroll to Top